GPS

Toen we een tijdje geleden een vrij dagje zonder kinderen doorbrachten (het bestaat, maar is uiterst zeldzaam), beslisten we een heuse fietstocht te maken. Het was prachtig weer, en we volgden de Zoniënwoudroute, lekker in de koele bossen.

Het is een route zonder bewegwijzering (op z’n Brussels, zeg maar), dus heb je een (fiets-) GPS nodig. We waren amper in Sint-Genesius-Rode, toen de GPS al in het rood ging staan. Een korte omweg langs familie in de buurt moest het euvel verhelpen, maar toen de deur daar dicht bleef, gingen we op zoek naar een café…dat we 10 km verder pas vonden.

Toen de herbronde GPS uiteindelijk na een prachtige rit liet weten dat we nog 1 km te gaan hadden, sloeg mijn interne radar alarm. Gevoel voor oriëntatie is toch één van mijn betere talenten, en na controle op de telefoon-GPS (ook met rode batterij, uiteraard) bleek…dat we nog 10 kilometer voor de boeg hadden.

Uiteindelijk klokten we ons “tochtje” af op 60 kilometer.

Het deed me denken aan die donkere herfstavond, toen we voor het verjaardagsfeest van marraine Sylvie ergens in de Waalse buiten een feestzaal zochten. Volgens de GPS moesten we een smal bosweggetje volgen – waar ik erg weigerachtig tegenover stond. Maar soms is het moeilijk onderhandelen met X over dat soort dingen, en ik gaf toe.

Amper 200 meter later stonden we muurvast, in het pikkedonker, in het bos, met drie kinderen op de achterbank met een heilige schrik voor wolven. X liet ons achter, om door de modder heen een gsm-netwerk te gaan zoeken, en extra mankracht op te roepen.

Een half uur later hadden we hulp van drie mannen, in feestkleren en met blinkende schoenen, die ons op amper 20 minuutjes tijd de brousse uit duwden.

En we kregen zelfs een souveniertje mee.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s