Sociaal

Wij houden er thuis een redelijk strikte televisie-, tablet- en computerpolitiek op na. Zo mag er enkel op woensdag en in het weekend op het scherm gekeken worden, en heel af en toe een keertje extra, als ze ziek zijn bijvoorbeeld, of als wij het even gehad hebben met hun hypercorrecte opvoeding.

Maar soms is de grens tussen gedachteloos spelletjes spelen op de iPod, en inspiratie zoeken voor een leuke knutselactiviteit erg dun. En vooral bij Luna wordt die lijn de laatste maanden steeds dunner.

Zo heeft ze nu haar eigen e-mail en Skype-adres, dat ze gebruikt om met haar vrienden bij te kletsen (bij voorkeur met z’n vieren of vijven tegelijk). Ze creëerde met haar vrienden een heuse website, nadat ze maandenlang op een plan broedden om de kleuters na schooltijd bezig te houden met zelfverzonnen “kleutersportsessies” – en dit plan sinds enkele weken ook werkelijkheid is geworden.

Wij moeten tegenwoordig onze schermpolitiek dus om de haverklap herzien – ermee rekening houdend dat we hun online creativiteit niet in de kiem willen smoren, en dat telefoneren en brieven schrijven nu eenmaal behoorlijk passé zijn.

In elk geval: op Facebook, Snapchat, Instagram laten we haar voorlopig niet – al beseffen we dat die dag ongetwijfeld niet ver weg is – maar dankzij haar vriendinnen ontdekte ze vorig jaar “Movie Star Planet “, een soort sociale mediasite voor glitterwichten. Ik vermoed dat mijn lauwe reactie over de site haar enthousiasme enigszins temperde, want al snel maakte ze de overstap naar een ander social medium (dat in dit huis nog niet bekend was): musical.ly.

En ere wie ere toekomt: haar filmpje om ons van de creatieve meerwaarde van musica.ly te overtuigen, was een schot in de roos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s