Milch

Van Libanon ging het richting Groot-Hertogdom Luxemburg, waar we een heerlijke bijna-zomerse vakantie hadden temidden van bos en veld. Elke avond gingen we slapen met de meest regenachtige vooruitzichten, en elke ochtend werden we wakker onder een stralend blauwe hemel.

We stapten kilometers lange tochten (Tess gaf geen kik – ze had voor de gelegenheid wel spiksplinternieuwe stapschoenen gekregen – al gebied de eerlijkheid mij toe te voegen dat we bij ons vertrek de scoutsschoenen van Luna en Felix vergeten waren, en we dus eventjes halt moesten houden bij een bekende sportwinkel, wat uiteraard de gelegenheid was om ook voor Tess nieuwe schoenen te kopen – maatje 28 alweer).

We trokken ook naar de hoofdstad van dit prachtige land – en tegen alle verwachtingen in, waren wij ook daar bijzonder onder de indruk: een prachtig park in de beneden-stad, een heerlijk oud stadscentrum – en verder hebben we heel hard onze ogen dichtgeknepen om de foeilelijke architectuur in de rest van de stad (en bij uitbreiding van het land) staalhard te negeren.

Felix, die graag van nieuwe talen proeft, ontmoette een Duitstalige jongen in een bloemkwekerij, en probeerde moedig het ijs te breken.

“Mama, ik heb hem toegesproken in het enige Duits dat ik ken! Maar het hielp niet echt.”
“Wat heb je gezegd, dan?”
“TEILENTRAHMTE MILCH!”

IMG_7897

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s