Oui

Het is al vijftien jaar lang een punt van discussie. Wie heeft wie versierd op die winterse decemberavond in het Waalse dorpje Natoye? Volgens X was ik het, die me flirtend een weg baande in z’n hart en in z’n leven. Volgens mij was hij het, die mij van achter de bar te diep en te lang in de ogen keek – en ’t is maar om te zeggen: op ons tachtigste jubileum zullen we het nog niet eens zijn.

In elk geval beweert X dat hij de eerste was om het over trouwen te hebben. Dat zou zovele jaren geleden gebeurd zijn – en bij gebrek aan enthousiasme van mijn kant, zou het nooit tot “de vraag” gekomen zijn. (Ik kan alleen maar herhalen wat hij zegt, mijn eigen herinneringen hierover zijn onbestaande).

Vijf jaar na Natoye werd Luna geboren, en als ik toen al de ijdele hoop had gekoesterd om bij de bevalling “een ring” te krijgen – na drie kinderen (en geen ringen) was die hoop wel redelijk gekelderd. Al waren we er het wel steeds over eens dat we op een dag zouden trouwen. Als Luna tien werd, bijvoorbeeld.

En iedereen weet inmiddels wat er gebeurde in januari.
Het kind werd tien.

Dus gaan wij trouwen dit jaar. Ah ja.

(Ik heb de vraag gesteld, de kinderen zaten mee in het complot, en X heeft het langs geen kanten zien aankomen, ook die vijftiende verjaardag niet.)

Al goed dat ie ‘oui’ zei.

Advertenties

3 gedachtes over “Oui

  1. eerst stond x achter de bar en daarna eva ook en toen zijn ze daar samen blijven staan
    zo is het ongeveer gegaan
    een kroongetuige uit Natoye

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s