Sally

sallyHet heeft z’n tijd nodig gehad, maar het lijkt erop dat Felix, Luna en hun moeder (de vader was het al) steeds meer overtuigd geraken van de geneugten van het scoutisme (de lokale scoutsgroep blijft weliswaar onzettend oncommunicatief en ongeorganiseerd, maar dit geheel terzijde).

Felix won deze zomer (ik weet het, ik zit hopeloos achter) voor de tweede keer op rij de “journée crado”, dat is de dag waarop je je zo smerig mogelijk moet maken. Hij werd ter plaatse met een brandweerslang afgespoten, en het duurde tot zijn grote tevredenheid drie lange weken voor de laatste viezigheid uit z’n oren was verdwenen. Hij kreeg ook een “voetbalmedaille” en zowel Luna als Felix wonnen de “apné”-erepenning, waarbij je zolang mogelijk onder water blijft zonder ademen (iets waar ze wekelijks in bad en zwembad zwaar voor oefenen). Luna haalde ook nog de kookwedstrijd binnen met haar team (“ik deed de afwas, papa”), en werd [tromgeroffel] voor de tweede keer in haar scoutscarrière genomineerd als  “Lutin d’honneur”.

Het zal dan ook niet verbazen dat ze tijdens dat geweldige scoutskamp dat tien zomerse dagen duurde, ook haar officiële ‘bédem’* kreeg: Sally, een personage uit “Nightmare Before Christmas“. Sally is lief, verstandig, eerlijk en ontzettend intelligent (aldus het verhelderende briefje dat ze meekreeg). Ze zijn dus misschien slecht in communicatie en organisatie, maar ze herkennen wel een pareltje als ze er eentje vinden. En dat pareltje kwam terug van scoutskamp met een zweetgeurtje, een stoere glimlach, een hoop nieuwe scheldwoorden.

Scheldwoorden, die de voorbije maanden steeds meer de overhand lijken te krijgen in ons huishouden – alsof er hier wordt meegesurft op de vertrumpiaansing van de samenleving. Daarom hebben we nu een streepjessysteem geïmplementeerd, waarbij de overtreder bij vijf streepjes op één week tijd (één per scheldwoord, zoals het populaire “dommerik”, “looser” of “hou je kop!”) zijn mond met zeep moet gaan wassen – eventueel te vervangen door een alternatieve werkstraf, indien de zeep niet gesmaakt wordt.

* de voorloper van de totem, die ze pas krijgt als ze in het middelbaar zit.

Advertenties

Een gedachte over “Sally

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s