Huiswerk

Opnieuw een kind in de kleuterschool hebben, dat is een beetje zoals weer een boreling krijgen na een jarenlange onderbreking. Het exacte verloop zit nog wel ergens in je geheugen, maar het meeste moet je eerst weer meemaken, om dan te kunnen zuchten: “Aaaaaggggh ja, dat was ik vergeten.”

En zo was ik dus vergeten dat die eerste kleuterklas gepaard gaat met een heleboel huiswerk. Vooral voor de ouders dan. “Beste ouder. Breng tegen morgen graag drie schoendozen mee, vijf rollen wc-papier, een ridderzwaard of een prinsessenjurk, een fleecedekentje, een gezellig kussen, een appel en wat rauwkost. Oh, en vergeet de spinazie op vrijdag niet!”

We doen dat uiteraard allemaal met de glimlach, net zoals we dat voor Luna en Felix ooit deden, maar dit weekend was het de beurt aan Tess om voor het eerst zelf ‘huiswerk’ te maken. Ze moest een muisje kleuren, en er een huisje voor zoeken.

En zo geschiedde.

Omwille van haar huidige passie voor de schaar (in heur haar, in een gloednieuw boekje, in de spelregels van de sjoelbak…) , kozen we wel voor knip- en plakwerk, eerder dan de stiften. Met als gevolg dat Tess’ eerste huistaak ruim twee uur in beslag nam. Het opruimen van de papierschilfers niet meegerekend.

tess_muis

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s