Schrikkel

schrijf-1202_5

De dag was helaas voorbij voor we er erg in hadden.
Net als de maand overigens.

Toch slaagden we erin om:

  • Ons aan weerszijden van de Nijl te bevinden. X bevond zich tien dagen in Oeganda (en ook wel een beetje in Rwanda) waar hij een zuiver Nijltje ontdekte – en ik dobberde even later rond aan het staartje van diezelfde (ietwat minder zuivere) Nijl, in het Egyptische Caïro. Romantique à la nous.
  • Ik zag de piramides van Ghiza, Tahir, de Ibn Tulun-moskee, het Egyptisch Museum – en slaagde er nog in om te werken ook – maar verder is Caïro gewoon een ontzettend smerige, weinig inspirerende stad waar auto’s nog meer nog dan in Brussel het openbare leven ingepalmd hebben en onmogelijk maken.
  • Tess te scholariseren. Ik was er helaas niet, die eerste tien dagen van haar schoolse leven, maar merkte bij terugkomst wel op hoe ontzettend veranderd ze was. Ze had zich al meteen de woordenschat van de juf eigen gemaakt (“Luna, Felix! Shhht! Niet doen hoor! Rustig!”) en ze werd door de twee groten prompt bevorderd van ‘babyzus’ tot ‘partner in crime‘.
  • De fopspeen (met knuffel) van Tess te verliezen in de Colruyt. Toen kwam eindelijk die reservekrokodil van pas die ik bijna tien jaar geleden voor Luna kocht in een poging mij de perfecte moederrol aan te meten. Inmiddels liet de Colruyt wel al weten dat de tut terecht is.
  • Pasen én de zomervakantie halvelings te plannen. Met drie schoolgaande kinderen is dit een werk van bijzonder lange adem.
  • Felix te straffen (één week zonder) omdat hij een welgemeende F@##k Y!# brulde naar zijn moeder die hem vijf minuten extra zwemplezier ontzegde.

Toen mocht de maand wel stoppen.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s