Ontdubbeld

Zo ziet dat een ontdubbelde nier er dus uit, als ik het goed begrepen heb.
Zo ziet een ontdubbelde nier er dus uit, als ik het goed begrepen heb.

We zullen het nog één keer – hopelijk voor het laatst deze zwangerschap – over de niertjes van Peultje hebben. Want ja, die baby van ons heeft een ontdubbeld niersysteem. Dat is nu wel zeker. Op z’n minst langs één kant, de andere kant blijft afwachten.

De kans zit er dus dik in dat Peultje vanaf de geboorte onder de antibiotica moet en tegen z’n 18 maanden een operatie zal ondergaan. Alles hangt af van de nierfunctie zelf (hoe goed de nieren werken, ondanks de afwijking), wat enkele dagen na de geboorte getest zal worden.

Maar kijk. Het goede nieuws is dat ons Peultje helemaal doorgelicht werd – en dat het qua fysieke afwijkingen beperkt blijft tot dat niertje. De hersens zien er veelbelovend uit, het hartje heeft precies voldoende kamers, en met zo’n longen en tenen kan Peul ongetwijfeld een sportcarrière aan.  Zelfs het aangetaste niertje heeft een volledige nierschors (jaja, we leren heel wat bij – zelfs al snappen we soms de helft niet) – wat voor dat niertje op zich zeer goed nieuws is.

U hoeft zich dus niet dodelijk ongerust te maken. Wij doen dat ook niet.
Maar toch bedankt voor uw bijzonder sympathieke medeleven!

6 gedachtes over “Ontdubbeld

  1. Het zal zeker een prachtige baby worden, ook met een dubbel niertje ! Hopelijk kan je er toch een beetje van genieten. Sterkte !

  2. Klinkt vertrouwd dit alles…een ontdubbeld niertje heeft zelfs meer om te knuffelen! Wil ik zeker doen voor Peultjes 18e maand! Kuskens Pépé Giel

  3. idem hier, alleen heeft mijn zoontje op zijn rechternier een tweede nier vergroeid en vanuit die nier vertrekt dan de tweede urinebuis… regelmatig infecties aan met hoge koorts, overgeven etc… voorlopig gaan ze niets doen en afwachten… hij is nu vier jaar en zijn er pas achtergekomen…. tis bang afwachten hier ….

    1. Ai, dat klinkt niet goed. Wij hebben voorlopig geluk: haar niertjes functioneren naar behoren, en er is geen reflux van de urine (dus minder kans op infecties). Hopelijk komt het bij jullie ook in orde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s